"People always ask me
how long it takes to do my hair.
I don't know, I'm never there."

Dolly Parton
Jessica Blogt

Wenkbrauwfrustratie!

31 March 2016

Vorige week had ik het over het ontbreken van wimpers en de mogelijke oplossing daarvoor. Wimpers beschermen je ogen, ze houden de stofdeeltjes uit je ogen. Ook wenkbrauwen hebben die belangrijke functie: ze houden transpiratie, stof en andere vuiltjes tegen. Ze geven je ogen ook schaduw.

Iemand zonder wimpers en/of wenkbrauwen heeft weinig uitdrukking op zijn gezicht. Maar gelukkig zijn er daarvoor ook oplossingen waardoor je de illusie wekt tóch wimpers/wenkbrauwen te hebben.

Allereerst kan je werken met een wenkbrauwpotlood. Dit vergt heel wat oefening, maar eens je de vorm en kleur gevonden hebt die bij je past, wil het na veel oefenen wel eens vlotter lukken. :) Wel een nadeel aan het gebruiken van een wenkbrauwpotlood... Als je over je wenkbrauwlijntje veegt, is het weg!

Mijn favoriete wenkbrauwpotlood van het moment: Het wenkbrauwpotlood van Serge Louis Alvarez, maar bij Madena kan je ook het wenkbrauwpoeder van Christian uitproberen.

     

 

Dit klinkt waarschijnlijk erg raar, maar je kan ook nepwenkbrauwen opplakken. Zelf heb ik dit nog niet uitgeprobeerd. Misschien heeft iemand van jullie hier wel ervaring mee?

                       

En laatst, maar zeker niet de minste optie: Permanente make-up. Jaren geleden liet ik dit al doen, maar de kleur vervaagde en ik had niet meteen de intentie om een nieuwe afspraak te maken en tjah... Nu liet ik een hele tijd terug mijn eyeliner boven met permanente make-up doen en ik ben er erg tevreden van.

 

                           

 

Ik liet dit doen door Sonja Groven van Trendy Make-up en als je terug gaat bladeren hier op de blog vind je er nog wel wat foto's van het verloop ervan. Ik ben alvast van plan om ook eens terug te gaan voor mijn wenkbrauwen.

Het enige jammere aan al deze oplossingen is dat wanneer je de som begint te maken je toch wel wat geld kwijt bent en omdat het in mijn geval écht wel geen luxe of trending is, vind ik het jammer dat er geen tegemoetkoming voor is. Misschien toch maar eens een mailtje doen naar de minister van Volksgezondheid, want de tegemoetkoming voor haarwerken trekt ook op niks! Maar daar vertel ik volgende keer wel wat meer over!

Liefs Jess...