"People always ask me
how long it takes to do my hair.
I don't know, I'm never there."

Dolly Parton
Jessica Blogt

Voorbereiding?

24 June 2016

Ja, weeral! De laatste tijd word ik nogal vaak geconfronteerd met mijn Alopecia.

Die zin komt vrij negatief over he?

En als ik je nu vertel dat het niet negatief hoeft te zijn? ;) Vanmorgen stond ik op en wist ik niet goed wat aan te doen. We zouden op schoolreis gaan naar de speeltuin. Dat weer van tegenwoordig brengt een mens in de war. Gelukkig worstel ik niet met andere perikelen... Zoals: ik MOET een lange broek aan, want ik heb mijn benen niet onthaard...

Onlangs had ik met enkele vriendinnen een vrijgezellennamiddagje en we gingen naar de sauna. Kan je je voorstellen dat ik geen enkele voorbereiding moest treffen buiten ervoor zorgen dat ik mijn bikini bij had?

Ja... Alopecia hebben... Dat vind ik in de zomer best wel een pluspuntje. Zo vind ik het zalig om bij zomerse temperaturen mijn haarwerk even in de kast te zwieren zodat ik niet stilletjes aan het smelten ga. Laat je niets wijsmaken, een haarwerk bij warme temperaturen kan heel onaangenaam zijn, eender welk haarwerk. Ik kies ervoor om zonder haarwerk te genieten van het zonnetje. En zelfs dát heeft een voordeel, want ik heb het én lekker fris, én ik kan mijn haar 's morgens al in de plooi leggen voor een feestje dat 's avonds plaatsvind. ;) Wie doet me dat na?