"So keep your head high,
keep your chin up, and most importantly,
keep smiling, because life is a beautiful
thing and there's so much to smile about."

Marilyn Monroe
Jessica Blogt

Reisverslag Ingrid part 2

9 december 2014

Afscheid van India en dus op naar Nepal Lumbini, de geboorteplaats van Boeddha.

Daarna op naar de dieren in Chitwan, het Nationaal Park. Je kan er op een olifant door het park op zoek naar Bengaalse tijgers, Indiase Neushoorns en krokodillen. Het lot was ons niet goed gezind, sommige groepsleden konden krokodillen bewonderen, maar de tijgers en neushoorns gaven niet thuis.  Toch werden we nadien, misschien na dat gebed en die zegening in de tempel van boeddha en na een vriendelijk knipoogje naar mijn Ganesh beeld, en heel wat hulp van een vriendelijk restauranthouder , op een heel grote verrassing getrakteerd. Wij mochten op bezoek bij een babyneushoorn, die verpleegd werd na een operatie. Wij hebben hem zelfs mogen knuffelen, die lieverd. Wel wat groot als huisdier hoor.

       

Nu naar Pokhara, een plekje waar je na het chaotische India eindelijk weer wat tot rust kan komen. Je hebt er hier bij helder weer (en wij hadden dat geluk) een fantastisch zicht op het Annapurna Massief vanaf het plaatsje Sarangkot. We werden er stil van. Dit is nog echt de natuur op zijn mooist.

  

Het einde nadert van onze reis, Kathmandu wordt de afsluiter. De hoofdstad van Nepal. Wat een drukte, onvoorstelbaar.En ineens zonder dat je het door hebt,  in het midden van enkele drukke straten ontdek je de grootste (goudgekroonde) stoepa ter wereld .  De (verplichte) 3 rondjes in wijzerszin heb ik  gelopen rond de oudste stoepa ter wereld. Daar wapperen nu ook door mij persoonlijk opgehangen gebedsvlaggetjes vergezeld met mijn wens (die ik niet mag verklappen …). Hopelijk doen ze hun werk.

En spijtig genoeg aan alle leuke liedjes komt een einde … na 29dagen miste ik toch de thuisblijvers en al zei Hairry het niet met zoveel woorden, maar ik denk dat hij zijn maatje Hairry nr2 toch ook wel heel erg miste. We waren toch wel blij toen we in Belgie veilig landden. Al waren we wel wat minder blij met de koude L.

Kort samengevat : India is een cultuurschok : kleurrijk, de tegenstelling van heel  rijk tegenover heel arm, , vriendelijke plaatselijke bevolking (ondanks hun armoede) , liefhebbers van tempels komen hier ogen en tijd tekort en misschien een tip : je mag best geen smetvrees hebben.

Nepal  is wondermooi van natuur, rustiger en uiteraard (hoe kan het ook anders ook al is het land armer), properder dan India.

We hebben er echt van genoten. En Hairry die hoor ik nog elke dag avonturen vertellen aan Hairry 2.

Tja de volgende reis is deze laatste aan de beurt. Promissed