"So keep your head high,
keep your chin up, and most importantly,
keep smiling, because life is a beautiful
thing and there's so much to smile about."

Marilyn Monroe
Jessica Blogt

Proefkonijn

15 januari 2016

Even terug naar vroeger, de tijd waarin we nog alles probeerden om mijn haar weer te doen groeien. Mijn papa ging zelfs zo ver dat hij me mee nam naar een ziekenhuis in Rome, waar ik de raad kreeg om het gewoon los te laten en gelukkig te zijn. Voor dat bezoek aan die dokter werd ik van de ene specialist naar de andere gesleurd en kreeg ik de ene behandeling na de andere.

Zo kreeg ik eens een middeltje op mijn hoofd gesmeerd dat een reactie moest opwekken waardoor de haarwortels gestimuleerd zouden worden. De reactie was er, maar geen haartjes te bespeuren. Elke week werd de concentratie van dat middeltje verhoogd en dat leverde heel wat slapeloze nachten op. Mijn hoofdhuid raakte geïrriteerd en na een tijdje wou ik er gewoon mee stoppen. Een andere specialist schreef dan weer een cortisonezalf voor. Dat moest dan op de hoofdhuid gesmeerd worden en eventjes inwerken. Na een tijdje mocht dat dan afgespoeld worden.

We kregen de raad van het niet te spoelen in de badkuip, want het zou de lak van het bad beschadigen. Maar op je hoofd kan dat geen kwaad hoor... Ik werd er geel van en kreeg er een opgezet gezicht van. Heel gezond zou ik zo zeggen... Nog andere zalfjes, pilletjes, homeopathische middelen,... passeerden de revue. Ik voelde me soms echt een proefkonijn en gelukkiger werd ik er niet van. Vaak nam ik die medicatie niet eens, stopte de pilletjes onder mijn tong en spuwde ze uit zodra ik de kans had. De dag dat we besloten om de natuur zijn gang te laten gaan, heeft gezorgd voor heel wat minder stress.

Er bestaat nog steeds geen middeltje tegen alopecia en moest het er zijn, denk ik niet dat ik het zou nemen. Ik ben nu zo gewoon aan het feit dat ik geen haar heb en zou me geen leven met haar kunnen voorstellen. Soms wordt de vraag me nog wel gesteld en dan zijn de mensen verbaasd dat ik mijn haar niet terug wil.

Als ik mijn haar terug zou krijgen, wil dat trouwens zeggen dat ik overal weer haar krijg en laat het nu zo zijn dat ik dat helemaal niet zie zitten. Ik heb nooit mijn benen moeten scheren, mijn oksels moeten ontharen,... en ik zou het zo vreemd vinden als ik dat nu ineens moet gaan leren. Dus geef me maar gewoon mijn kale hoofdje en die gladde benen! Ik wil in de supermarkt liever niet op zoek naar de scheermesjes en ontharingsmiddelen! ;)