"So keep your head high,
keep your chin up, and most importantly,
keep smiling, because life is a beautiful
thing and there's so much to smile about."

Marilyn Monroe
Jessica Blogt

Permanente make-up!

6 August 2014

Jaren geleden waagde ik me al eens aan permanente make-up. Wenkbrauwen met haartjestechniek, en ik was er vrij tevreden van. Waarom ik mijn ogen niet liet doen? Wel, dat was voornamelijk omdat ik een echte bange wezel was (en nog een beetje ben). Hoe kan je nu rustig blijven en iemand vertrouwen die met een naald rond je ogen wil zitten? :) Toch ben ik compleet van idee veranderd... En dat eigenlijk omdat ik het moe was om elke morgen weer die lijntjes te tekenen om 's middags tot de conclusie te komen dat ze helemaal waren uitgelopen of er zelfs niets meer van overbleef.

           

Dus ging ik op zoek naar de juiste persoon om dit te doen. Ik wilde vooral iemand die veel ervaring had met alopeciapatiënten. Ik heb geen wimpers waardoor er niet gewoon boven de wimperlijn gepigmenteerd kan worden, maar er verder naar de binnenkant dient gepigmenteerd te worden en ik zag op internet al de afschuwelijkste resultaten passeren. Twijfel...

Toch even rondhoren naar ervaringen van andere personen die het al hadden laten doen en ik kwam uit bij Sonja Groven in Zolder. Meer info over haar en haar werk vind je trouwens op www.trendymakeup.be. Na een telefoontje met Sonja was ik al helemaal overtuigd, maakte ik meteen een afspraak en vol goede moed trok ik samen met mijn schoonzusje (ja, ik blijf toch een beetje een bange wezel;)) naar Sonja toe.

        

                         

De eerste stap die Sonja nam was het bespreken van de vorm en kleur.  Met gewone make-up tekende ze alles voor tot we mijn gewenste resultaat bereikten. Valt het op dat ik toch nog een klein beetje bang ben? :)

                         

En dan volgden de voorbereidingen vooraleer Sonja er echt aan kon beginnen. Er werd een verdovingszalf aangebracht en terwijl deze inwerkte, stelde Sonja me nog extra gerust, besprak wat praktische zaken ivm de nabehandeling en zorgde ze ervoor dat ik me op mijn gemak voelde.

   Tijd om er aan te beginnen!

                          

Het eerste oog was een makkie en viel heel goed mee. Het is een vervelend gevoel, maar absoluut niet zo pijnlijk als men mij had wijsgemaakt. Er werd regelmatig bijverdoofd en dat vond ik pijnlijker dan de pigmentatie zelf. Dus als je enkel twijfelt omwille van de pijnlijke kant ervan... Dat valt best mee!