"People always ask me
how long it takes to do my hair.
I don't know, I'm never there."

Dolly Parton
Jessica Blogt

Nieuwe uitdaging @ Remise 56

3 november 2016

                           

In juni opende Brouwerij en Grand café 'Remise 56' zijn deuren te Koersel. Nu moeten jullie weten dat Koersel best al hip was, maar nu... nog veel hipper! Lang geleden, in 1907 om jullie een idee te geven, werd dit pand gebouwd om dienst te doen als stelplaats voor de locomotieven en rijtuigen voor de tramlijn Diest-Koersel. In 1954 werd de tram vervangen door een busdienst en werder hier bussen gestald. En nu in 2016, na een grondige renovatie waarin toch veel aandacht was voor het behoud van de eigenheid van het gebouw, doet het pand dienst als brouwerij en Grand café. Nu weet je ook al meteen waar de naam vandaan komt, 'Remise' is de vakterm voor stelplaats en '56' is het huisnummer. ;)

                     

Tijdens de zomermaanden zat het terras altijd goed vol en na een paar keer toevallig passeren, ben ik er samen met wat vrienden gestopt om toch eens een kijkje te nemen. En uiteraard eens te proeven van het nieuwe streekbier en viel me dat toch even goed mee seg! Ik ben helemaal geen fan van bier, maar de zachte blonde tripel kon me wel bekoren.

Zodoende bracht ik steeds vaker een bezoek aan dit gezellig zaakje. Ik zat er zo graag, dat ik er zelfs solliciteerde voor een flexijob. ;) Er ging al een kleine maand aan voorbij en ik heb mijn wegje in de horeca wel gevonden, denk ik zo. Nog wat oefenen, luisteren naar de raad van collega's en ik zie dat dik in orde komen! 

De 'Remise 56', een aanwinst voor Koersel! Gewoon voor een drankje, kleine of grote honger? Iedereen is er welkom! En wie weet... kom ik je wel bedienen! ;)