"People always ask me
how long it takes to do my hair.
I don't know, I'm never there."

Dolly Parton
Jessica Blogt

Money money money!

13 October 2014

Wat vliegt de tijd. Ondertussen woon ik al een jaar in mijn eigen huisje, of laat ons zeggen mijn huisje en dat van de bank. Iedereen waarschuwde me er al voor... die eerste jaren... dat zijn de zwaarste en dat mocht ik zelf ook ondervinden natuurlijk!

Als je denkt aan je eigen stekje, heb je toch een bepaald beeld in je hoofd. Helaas bleek dat beeld wat té perfect. "Dat gaat allemaal niet ineens, zie het als een levenswerk." En toch blijf ik verlangen naar een keuken, een afgewerkt tuintje, geschilderde deuren, een kleurtje tegen de muren,... Helaas pindakaas! Ik mag dan wel voor de staat werken zoals die politici, mijn loon valt met dat van hen niet te vergelijken.

                                       

Geld, geld, geld, het kost allemaal maar geld. Nu kocht ik mij een huisje, dus ook de grond, moet ik nog heel mijn leven voor die grond blijven betalen. Weten die mannen aan de top wel wat zo'n grond op zich verdorie al gekost heeft? Hoe geraakt een mens in godsnaam weer wat op zijn positieven! Ben je eindelijk dat moeilijke jaar door, mag je een deel van je zuurverdiende spaarcenten alweer 'schenken' aan de staat. Soms ben ik het toch wel beu.

Ik vraag me dan toch ook nog regelmatig af hoe anderen dat allemaal doen. Er zijn er toch altijd bij die een villa uit de grond stampen en alles meteen picobello in orde hebben. En soms speelt dan toch wel wat jaloezie op... Maar dan denk ik weer, ach Jessica, dat huis heb je al, de rest zal ook nog wel komen en aan het einde van de maand zet ik weer wat spaarcentjes, als die overschieten :), aan de kant.

                                        

Toch blijf ik stiekem dromen over kleine kaboutertjes die tijdens de nacht mijn huisje binnendringen en een spiksplinternieuwe keuken achterlaten... (Kaboutertjes, IKEA mag ook als jullie wat krap bij kas zitten:))

       

                  Misschien toch maar blijven spelen op de lotto... ;)