"So keep your head high,
keep your chin up, and most importantly,
keep smiling, because life is a beautiful
thing and there's so much to smile about."

Marilyn Monroe
Jessica Blogt

Mijn Portfolio ;)

11 August 2015

        Dit kwam ik tijdens een namiddagje opruimen tegen...

      

Stuk voor stuk mooie herinneringen die ik koester... Zonder deze momenten zou ik niet zijn wie ik nu ben.

En het begon eigenlijk allemaal na een stukgelopen relatie. Ik dacht dat ik met mijn haarprobleem nooit meer van 'straat' zou geraken, want wie wilde er nu een vrouw zonder haar... Onzeker en gekwetst, maar absoluut niet verslagen! Ik zou wel zorgen dat iedereen op deze aardbol zou weten wat alopecia was, zodat iedereen er begrip voor leerde opbrengen.

Eerste stap was aan mezelf werken, want een onzeker seutje was niet de juiste persoon om de boodschap over te brengen :-D

Stap 1: ik ging mezelf zonder haarwerk tonen aan de wereld en daar stootte ik al op een grote brok onzekerheid... Zonder haarwerk de straat op? Dat zag ik nog niet meteen zitten en zo kwam ik bij Flair terecht...  Het eerste artikel was al snel in omloop... Niet te opvallend in de kijker.

          

Ondertussen had een vriendin het idee om mee te doen aan een missverkiezing en ok, het was een heel zot idee, want wat had ik tussen die 'modellekes' te zoeken. Toch was het een heel leerrijke ervaring waardoor beetje bij beetje dat zelfvertrouwen groeide. Vooral omdat het MOEST: jezelf voor publiek voorstellen, een goede houding aanmeten, sociale contacten opbouwen,...

 

   

Allemaal beetjes die zeker en vast geholpen hebben, want aan het einde van de rit stond ik voor een volle zaal en zwierde ik mijn haarwerk uit. De staande ovatie die daarop volgde, gaf me het gevoel aanvaard te zijn, ik voelde me gerespecteerd. Het is ook tijdens die verkiezing dat ik Maddy van Madena leerde kennen. Zij steunde me verder in mijn verhaal, hielp me de juiste haarwerken kiezen. Kortom: zij zorgde ervoor dat ik mij mooi voelde met mijn haarwerk en zo weer dichter bij de acceptatie van mijn aandoening kwam.

Ondertussen werkte ik mee aan een verjaardagskalender met allemaal portretten van kale vrouwen in het teken van Kaal is mooi! De opbrengt ervan ging naar een goed doel.

                    

En opeens waren we te gast bij Manneke Paul in de studio.

                    

En van daaruit kwamen weer nieuwe initiatieven in samenwerking met Katrien Vandormael.

      

En ook bij Libelle, Flair en Linda.meiden kon ik terecht met mijn verhaal en zo kwam ik ook steeds meer met lotgenoten in contact. Missie geslaagd zou ik zo zeggen. ;)