"I think the most important thing
a woman can have - next to talent,
of course - is her hairdresser."

Joan Crawford
Jessica Blogt

Mijn eerste schooldag

7 September 2015

De meesten onder jullie zagen vorige week een artikel verschijnen over mijn eerste schooldag dit jaar. Spannend voor de kindjes, extra spannend voor deze juf. Ik besloot het schooljaar te starten zonder mijn haarwerk en dat na een gesprek met een sympathieke journalist die het eigenlijk raar vond dat ik mijn haarwerk aandeed om te gaan werken. :) Het heeft me doen nadenken en hoewel ik enorm angstig werd alleen al van het idee, heb ik mij die eerste schooldag proberen te 'vermannen' en heb ik de stap gezet.

En wat ben ik blij dat ik die stap gezet heb, al die positieve reacties deden me deugd en mijn onzekerheid ebde langzaam maar zeker weg. Het waren prachtige dagen voor mij en ik hoop in deze trend verder te kunnen gaan. Geluk zit in de kleine dingen en vele kleine dingen maken een gelukkig leven. En wat ben ik gelukkig seg... :)

Er is 1 reactie die me extra geraakt heeft en dat was de reactie van mijn broer die voor de eerste keer, en dan nog wel openbaar, tegen me zei dat hij een trotse broer was. Ik heb het al vaak gezegd: mijn familie is alles voor me, voor hen ga ik door het vuur. Zij zijn er altijd voor mij geweest en hebben mij in alles gesteund. Zo heb ik nichtjes die de gekste dingen zeggen en doen, voor hen maakt het niet uit hoe ik eruit zie, zolang ik maar die gekke Jessica ben. Tijdens mijn bezoekjes aan hen, doen we samen altijd eens goed gek.

             

En dan heb je nog die gekke uitspraken! Ze smeren nogal graag mijn 'bolleke' in en ook deze keer was dat het geval. "Jessica, mogen wij jouw hoofd insmeren?" Zo'n aanbod laat ik natuurlijk niet passeren, dus ik vraag of ze een crèmeke hebben. "Mijn mama heeft zo geen crèmeke, want die heeft geen kaal hoofd. Maar ze heeft wel zo'n crèmeke voor onder haar oksels." :) En na het smeren geeft Ella mij een kus op mijn kale hoofdje terwijl ze zegt: 'je bent perfect'. Zo klein... en toch zo... ik heb er geen woorden voor. Ik smelt...  Wat wil een mens nog meer? (Buiten een vriend die dat ook eens tegen me zegt;))