"People always ask me
how long it takes to do my hair.
I don't know, I'm never there."

Dolly Parton
Jessica Blogt

Middeltjes!

1 May 2015

Vandaag zag ik op televisie reclame van zo'n teleshop. Jullie kennen het wel, allemaal producten die gepromoot worden. En je kan ze bestellen via een simpel telefoontje. Dit keer ging het om één of ander middeltje om haaruitval tegen te gaan.

Ik geloof erin dat er een heleboel mensen met alopecia zulke reclame al eens bekeken hebben, zich erover geïnformeerd hebben,... en dat deze mensen toch een klein sprankeltje hoop krijgen dat dit middeltje zou werken. Lieve alopecia'ertjes, ik wil jullie geen hoop of moed ontnemen. Deze middeltjes zijn gewoon niet voor ons bedoeld.

Ik heb het allemaal doorgemaakt, net zoals zovelen onder jullie. Zalfje hier, pilletje daar, onderzoeken en gesprekken,... en ik weet niet of het jullie het gezien hebben, maar ik heb nog steeds geen haar. Wel heb ik een afgunst voor dokters ontwikkeld, maar meer is daar niet uit gegroeid. ;)

Ik heb er vrede mee, meer dan vrede eigenlijk, ik ben mezelf leuk gaan vinden zonder mijn haar. (Zou zelfs niet weten wat doen mét haar) Ik weet dat dit niet voor iedereen zo gemakkelijk is en ik wou dat ik het draaglijker kon maken voor jullie. Er is maar 1 ding dat ik voor jullie kan doen en dat is jullie vertellen dat jullie KNAP zijn met of zonder jullie haar!