"So keep your head high,
keep your chin up, and most importantly,
keep smiling, because life is a beautiful
thing and there's so much to smile about."

Marilyn Monroe
Jessica Blogt

Letterlijk of figuurlijk: ik zit in de shit...

11 januari 2013

De week is weer voorbij gevlogen. Maandag nog, verwelkomde ik 9 onwennige nieuwe instappers. Vandaag 5 schooldagen later zijn ze al helemaal ingeburgerd. Wat moeilijk met de start ’s morgens, maar het duurt  niet lang vooraleer ze volop genieten van hun spel. Juf daarentegen is moe aan het einde van de week. Moe, maar voldaan.

De eerste twee dagen waren het moeilijkst en soms wist ik niet meer wat te doen. Ik zat echt in de shit. Letterlijk en figuurlijk. Eventjes doorbijten, dacht ik. En gelukkig ging het  op woensdag supergoed in de klas, ook al stond ik er heel  de voormiddag alleen voor. Geen pies en kak! Ik sprong een gat in de lucht. En het snot, dat kon er net nog bij.

Niet dat ik pies en kak verafschuw… Eigenlijk wel, maar dat hoort nu eenmaal ook wel wat bij de job. Een ongelukje kan altijd gebeuren, maar dag in, dag uit, week in, week uit,… steeds diezelfde broekjes vervangen. Dat word je wel eens moe. Zeker als de we alle moeite van de wereld doen om mee te helpen aan het zindelijk maken van de kleuters. Want dat doen we, meehelpen. Sommigen menen dat dat onze taak is, een kleuter zindelijk maken. Niet dus! Wij ons best maar doen om ’s morgens tot de conclusie te komen dat de kleuter thuis een pamper aan krijgt.

Het zindelijk maken van een kleuter vraagt tijd en intensief oefenen. En ik begrijp dat je dat soms als ouder ook niet meer ziet zitten. Daarom wil ik bij deze toch al mijn ouders een dikke proficiat wensen. Proficiat omdat ze, ook al was het soms moeilijk, doorgezet hebben. Ik hoop dat jullie daar nu de vruchten van kunnen plukken!

Groetjes,
Een juf die niet meer in de shit zit