"So keep your head high,
keep your chin up, and most importantly,
keep smiling, because life is a beautiful
thing and there's so much to smile about."

Marilyn Monroe
Jessica Blogt

Hoop...

25 januari 2017

Hoop... Een woord dat ons wel bekend in de oren klinkt, want iedereen hoopt wel eens op iets en soms zijn we al wel eens de wanhoop nabij. Definitie van hoop volgens het woordenboek:

       De wens of verwachting dat iets dat je graag wil zal gebeuren.

Als je Alopecia hebt, hoop je dat je haar ooit zal teruggroeien of dat het stopt met uitvallen.. We proberen die hoop met allerlei middelen te vergroten. We gaan naar dermatologen en huidspecialisten, ondergaan onderzoeken, proberen werkelijk ALLE middeltjes uit die ons ook maar 1 haartje zouden kunnen teruggeven. Wanneer je voor het eerst je haar verliest, slaat alle hoop de bodem in. Je ligt overhoop met jezelf, maar ook met je omgeving.

Let goed op als je op zoek gaat naar oplossingen voor je probleem. Er bestaat geen enkele oplossing die voor iedereen werkt en er wordt heel wat geëxperimenteerd. Men denkt dat de haarwortels 'vergeten' hoe dat ze haar moeten maken en daarom worden de verschillende, soms pijnlijke, behandelingen tóch aangeraden om de haargroei te blijven stimuleren. Want zo lang er leven is, is er hoop... Je kan veel potjes, zalfjes, pilletjes kopen die je dermatoloog je voorschrijft. Ook de mensen in je omgeving hebben massa's raad.

Geef de hoop niet op. Probeer gerust wat uit, maar beloof me 1 ding:denk goed na over wat je doet, welke middelen je gebruikt. Informeer je over eventuele bijwerkingen en/of addertjes onder het gras. Koop geen valse hoop.