"I think the most important thing
a woman can have - next to talent,
of course - is her hairdresser."

Joan Crawford
Jessica Blogt

Hoe belangrijk is dat haar nu eigenlijk voor ons?

2 januari 2013

Hoe belangrijk is dat haar nu eigenlijk voor ons? Voor de ene is het esthetische aspect van haar belangrijk, iemand anders besteedt er niet zoveel aandacht aan of krijgt er zelfs stress van. Sommigen hebben het graag lang, anderen graag kort. Blond, bruin, ros,… of zelfs blauw, paars, enz. Hoe je het ook draait of keert, het haar karakteriseert, staat symbool voor gezondheid, geluk en succes. Haar is gewoon heel belangrijk! Huid en haar worden niet voor niets de spiegel van ons lichaam genoemd.

Haar volgens de Van Dale:
haar (het; o; meervoud: haren; als voorwerpsnaam meestal de haar) 

1 fijne, buigzame vezels die groeien op de huid van mensen en zoogdieren, m.n. hoofdhaar

2 één zo'n vezel; (figuurlijk) een kleinigheid: elkaar in de haren vliegen ruzie krijgen; zijn wilde haren verliezen zijn jeugdige onbezonnenheden; het scheelde geen (of: maar een)haar bijna niets; op een haar na bijna; (België) iemand van haar noch pluimen kennen totaal niet; (België) met het haar getrokken erg ongeloofwaardig.

Zo kwam ik terecht bij heel wat uitdrukkingen waarin haar  voorkomt. En eigenlijk zijn er dat toch heel wat. Wel niet zo talrijk waardoor ik met de handen in het haar zat. Dat zal me gelukkig niet zo snel overkomen. Elkaar in de haren vliegen, vind ik ook wel een leuke. En soms heb ik wel eens zin om iemand in de haren te vliegen... En dan bedoel ik niet figuurlijk. Hoe vaak heb ik mij wel niet onzeker gevoeld, door al die trutjes met hun ik.ben.toch.mooier.en.beter.dan.jou-kop. Vroeger vloog ik hen maar al te graag in de haren.

Maar vanaf vandaag heb ik een nieuwe boodschap:
Jullie worden later toch lekker grijs! In your faces!

Lieve groetjes,
een meid die nooit, never grijs zal worden.