"So keep your head high,
keep your chin up, and most importantly,
keep smiling, because life is a beautiful
thing and there's so much to smile about."

Marilyn Monroe
Jessica Blogt

Een wereld van verschil

23 januari 2016

Na dat niet zo leuke middelbaar, startte ik op de hogeschool en ging ik de opleiding kleuteronderwijs volgen. De eerste dag al vertelde ik in onze klas mijn verhaal en dat werd goed onthaald. Niemand maakte er een probleem van en wat was ik blij dat ik eindelijk tussen volwassenen terecht gekomen was!

Opeens had ik vriendinnen bij de vleet, dat was ik niet gewoon. Moeilijk om ineens zoveel leuke mensen om je heen te hebben, soms wist ik niet hoe ik me moest gedragen, maar beetje bij beetje bloeide ik open en kwam dat helemaal vanzelf.

Soms vind ik het nog steeds moeilijk om nieuwe mensen in mijn leven toe te laten. Ik weet me vaak geen houding te geven en hang dan vaak nogal eens de clown uit. Iedereen lacht toch eens graag met stommiteiten? En ik doe dat gewoon maar omdat ik nog steeds zo bang ben dat mensen me zouden laten vallen. Ik heb me in het verleden zo vaak alleen gevoeld, dat gevoel wil ik nooit meer!

Het is ook in mijn eerste jaar op de hogeschool dat ik Maddy van Madena heb leren kennen. Zij is later ook begonnen met de haarkliniek, waar ik nu een beetje kind aan huis ben en voor wie ik nu blog. Zij zorgde, en nu doet ze dat trouwens nog steeds, elke keer weer voor een leuk kapsel waardoor ik me pakken zelfzekerder voelde.

Ik bezocht al veel zaken die haarwerken verkochten, maar nergens werd ik zo goed onthaald als bij haar. Eindelijk kapsels die echt bij mij pasten, niet steeds dezelfde oubollige kapsels die zogenaamd het dichtst aanleunden bij mijn natuurlijke kapsel en haarkleur. Ter info: dat trok op niks en dat is ook de reden waarom ik alle foto's uit die tijd vakkundig uit mijn albums verwijderd heb.

Wel Maddy, ik zeg het misschien niet genoeg, maar ik ben je super dankbaar! Bedankt dat je mij liet groeien!