"So keep your head high,
keep your chin up, and most importantly,
keep smiling, because life is a beautiful
thing and there's so much to smile about."

Marilyn Monroe
Jessica Blogt

Een update van Anja!

17 September 2014

Het is alweer een tijdje geleden dat it iets van me heb laten horen.

Dat heeft ook wel een reden. Ik voelde me al een hele tijd niet goed. Dat heeft allemaal met mijn haren, of liever gezegd het ontbreken daarvan, te maken.

Al mijn haren die toch wel al een 3 tal cm lang waren, zijn terug uitgevallen.  En dat was voor mij toch wel een schok. Tot nu toe heb ik wel altijd gedacht dat mijn haren terug zouden komen dus toen de met zoveel moeite bij elkaar gespaarde haartjes weer uitvielen, heerste er bij mij alleen maar ongeloof. En ofschoon mijn dermatoloog er van overtuigd blijft dat het wel goed komt, begin ik daar toch meer en meer aan te twijfelen.

Ik merk het ook aan mijn oksel haren en mijn benen heb ik al een hele tijd niet meer hoeven te scheren.

Nu zei een vriendin laatst: ‘dat is toch mooi meegenomen’ maar ik kan jullie verzekeren dat ik 100 keer liever elke dag mijn benen zou moeten scheren dan dit!  Ik vind t verschrikkelijk. Ik heb er echt heel veel moeite mee om te moeten aanvaarden dat ik misschien altijd wel kaal ga bljiven. En dat is weer een nieuwe fase waar ik doorheen moet.

Met de behandeling zijn we gestopt; ik kreeg steeds meer last van allerlei bijwerkingen en ze vielen toch uit dus dat had geen zin meer. We gaan nu een alternatief proberen. Ben benieuwd maar ik probeer me er niet al te veel van voor te stellen, dan kan t ook niet tegenvallen.

Wanneer ik thuis ben, doe ik soms ‘Lottie’ af. Ik vind t wel prettig om mijn hoofd af en toe eens te laten ‘luchten’.  En alhoewel allebei mijn jongens altijd heel bezorgd om me zijn, is het soms toch moeiljk.  Rhune, de jongste (7 jr) zei laatst tegen me dat ie t toch wel een beetje eng vond… En Joeri (12jr) vergiste zich pasgeleden en dacht dat ik Mark (mijn man) was… Toen ik dit aan Mark vertelde zei hij tegen me dat ze het zo niet menen en dat ik daar niet boos over moet worden. En natuurlijk ben ik daar niet boos om, t doet me alleen pijn en ik maak me zorgen over wat het met hun doet..

Maar er is ook wel wat leuks te melden J ik heb ondertussen mijn wenkbrauwen laten tatoeeren en het resultaat vind ik echt heel mooi! Binnen een aantal weken wordt ook de eyeliner gedaan.

                

Ik ben ondertussen, samen met Maddy (van Madena) ook alvast aan het orienteren voor een nieuw haarwerk. Ik heb afgelopen zomer gemerkt dat ik een aantal dingen niet zo fijn vond aan het haarwerk zoals de balijnen aan de zijkant, het hardere stuk aan de achterkant. Ik zou het zo fijn vinden om nog eens een staart of knotje te maken. Misschien dat dat voor velen van jullie een beetje raar klinkt, maar zo voel ik het.

Ik vind het super van Maddy dat ze zo meedenkt en probeert te helpen waar ze kan!

 

Het fiets seizoen buiten loopt ten einde en dan ga ik weer naar de sportschool waar ik onder andere ga spinnen. Ik maakte me wel een beetje druk hoe ik dat zou moeten doen met mijn haren. Op de fiets buiten draag ik het halve haarwerk wat ik eerst had en daarover heen een doekje en de fietshelm. Dan zag niemand er iets van. Maar binnen kan ik natuurlijk niet met een helm fietsen haha , da zou wel stom uitzien. Maar als ik alleen een petje opdoe, zie je het wel goed wat t halve haarwerk is niet dekkend genoeg. En ‘Lottie’ wil ik een beetje sparen, anders gaat t te snel slijten.  Dilemma voor mij dus. En ik weet wel dat ik het makkelijjk zou kunnen oplossen als ik gewoon niets zou dragen maar daar ben ik nog niet klaar voor!

Maar Maddy stelde meteen voor om een afspraak te maken om te kijken wat we ervan kunnen maken! Super!

Binnenkort ga ik er lekker een paar dagen tusssenuit. Samen met een vriendin naar Portugal! Lekker he?! Ik verheug me er enorm op!

Tot binnenkort weer!

Groetjes,

Anja