"So keep your head high,
keep your chin up, and most importantly,
keep smiling, because life is a beautiful
thing and there's so much to smile about."

Marilyn Monroe
Jessica Blogt

Blog van Jessica

Vakantie!

Morgen is het alweer 1 augustus en zit de zomervakantie er al voor de helft op. De tijd vliegt en ik kom uren te kort op een dag. Vast een probleem dat iedereen wel herkent. Ik heb er mijn missie van gemaakt om tijdens de maand juli zoveel mogelijk te werken en zo een mooi spaarpotje op te bouwen.

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk,...

Lief leven postte:

Durf te falen,

Verlies eens de strijd.

Streef niet naar perfectie.

Omarm je kwetsbaarheid.

Woorden die er net kwamen op dat moment in mijn leven dat ik durfde te falen. Het moment waarin het mij allemaal te veel werd en ik niet anders kon dan alles even aan de kant te schuiven om wat tijd te nemen voor mezelf.

Vraag het maar...

Afgelopen zondag vond de eerste babbelnamiddag van Vzw Voor elkhaar plaats. Het vastleggen van een datum bleek toch niet zo simpel en het bleef bij een kleine, maar zeker niet onbelangrijke bijeenkomst. Of we nu pas Alopecia hadden, al van kleins af aan of in een erg grillig verloop... In onze verhaallijnen liepen veel herkenningspunten en gelijkenissen. Het verdriet, de onzekerheid en de eenzaamheid...

Sterke woorden van Silke!

Ik wil eventjes iets kwijt. Mensen kijken me na. Mensen vinden het raar een vrouw te zien met kale plekken. En toch zijn er zoveel mensen die elke dag de confrontatie moeten aangaan. Elke dag voor de spiegel staan en hopen dat er ooit een dag komt dat je normaal naar buiten kunt stappen met of zonder kale plekken zonder nare blikken op je gericht.

Na regen komt altijd weer de zon!

Ongeveer zo'n twee jaar geleden postte ik een blog... dat ik écht wel gelukkig was. Vanmorgen las ik deze blog nog eens en het deed me even stilstaan bij de afgelopen 2 jaar. Er is weer zoveel gebeurd en veranderd. Gelukkige momenten wisselden af met enkele mindere momenten zoals dat overal wel zo is. Ik brak met mijn familie langs moeders kant... nadat ik gestart was met het delen van mijn verhaal via deze blog. Dat verhaal viel er niet echt in goede aarde en gaf mij het gevoel dat ik niet echt gesteund en begrepen werd. Maar wie wordt er graag met de neus op de feiten gedrukt?

Hoop...

Hoop... Een woord dat ons wel bekend in de oren klinkt, want iedereen hoopt wel eens op iets en soms zijn we al wel eens de wanhoop nabij. Definitie van hoop volgens het woordenboek:

       De wens of verwachting dat iets dat je graag wil zal gebeuren.

VZW voor elkhaar

Zoals de meesten onder jullie wel weten, liep ik al lang rond met het idee een soort van vereniging op te starten om mensen met alopecia dichter bij elkaar te brengen. Beetje bij beetje kreeg dit idee wat meer vorm en de stap naar het oprichten van een VZW werd uiteindelijk gezet.

Met heel veel trots stel ik jullie voor:

                      

 

De verschillende modellen van de Magnifique-collectie

Tijdens de opleiding van Magnifique van Maddy Janssens maakte ik kennis met de 4 modellen van de collectie. Ik maakte voor jullie graag een overzichtje:

Lola:

- Synthetische vezel

- Mag niet bewerkt worden met warmte. (geen haardroger, stijltang, krultang,...)

- Kan niet gekleurd worden.

- Kan wel geknipt worden.

Rosa:

Opleiding Magnifique by Maddy Janssens

Vanmorgen stond ik al vroeg paraat in het kapsalon van Madena om een opleiding mee te volgen over de Magnifiquecollectie by Maddy Janssens.

                           

Nieuwe uitdaging @ Remise 56

                           

Pagina's