"People always ask me
how long it takes to do my hair.
I don't know, I'm never there."

Dolly Parton
Jessica Blogt

Bij Madena

20 October 2016

Een tijdje terug zat ik bij Madena wat te brainstormen in de zetels van de wachtruimte. Gezellig daar hoor! Er kwam een vrouwtje naast me zitten samen met haar man. Ze vroeg me wat ik aan het doen was en we kwamen zo in gesprek met elkaar. 

Ze vertelde me dat ze net haar zesde chemo achter de rug had en dat haar haren begonnen uit te vallen. Het was dus op dat moment tijd om ze af te laten doen... Ze was er erg nerveus over en voelde er zich natuurlijk niet goed bij.

Maddy stelde haar alvast gerust, eerder had het vrouwtje al een haarwerk uitgekozen en dat zouden ze erna dan gaan passen. Na het knipwerk zetten we ons gesprek verder en probeerden we samen te oefenen op het op- en afzetten van het haarwerk dat ze gekozen had. Ze zag er fantastisch uit, al zou ze even moeten wennen aan het haarwerk. Dankbaar ging ze de deur uit en vooral met die mooie glimlach die tijdens het binnenkomen ver te zoeken was.

En dan sta ik even stil... en besef ik dat ik van veel geluk mag spreken. Al heb ik lang geworsteld met het kaal zijn... Ik ben gezond, ondervind weinig ongemakken en ik kan me zelfs amper herinneren hoe ik me voelde toen mijn haar uitviel. Wel herinner ik me de jaren erna, de pesterijen, de dagen dat ik liever dood wilde zijn dan dat ik nog 1 dag mezelf zou moeten tonen met zo'n afgrijselijk haarwerk. En toen... ging ik op een dag ook met diezelfde glimlach buiten bij Maddy. :)