"People always ask me
how long it takes to do my hair.
I don't know, I'm never there."

Dolly Parton
Jessica Blogt

¨Positief!

8 november 2014

Negatieve gedachten, het is niemand onbekend. Ik ben gelukkig, hou van mijn leventje zoals het is. Toch wil dat niet zeggen dat er geen negativiteit in mijn leven bestaat. Zoals iedereen heb ik ook wel eens wat mindere momentjes en zijn er dagen dat ik liever de deur niet uitga. En dat is volstrekt normaal!

Het is zeker een feit dat positief in het leven staan, alles een stuk aangenamer en makkelijker maakt. Toch is dat niet in elke situatie even gemakkelijk. Zo is bvb. leven met alopecia echt niet gemakkelijk. En als je het zelf niet hebt, kan je je on-mo-ge-lijk(!) inbeelden welke gevoelens een vrouw met alopecia ervaart.

Je voelt je minder vrouw, mislukt, een buitenbeentje, onaantrekkelijk, ongewild,...Een lijstje dat ik best nog wel wat verder kan aanvullen en medelijden van anderen helpt je al helemaal niet vooruit. Veel vrouwen zijn bang voor de reactie van anderen en houden hun alopecia geheim of proberen zoveel mogelijk het onderwerp alopecia te vermijden.

                    

En daarom schreeuw ik het steeds vaker en luider uit: Leven met alopecia hoeft geen struikelblok te zijn! Dus Be-YOU-tiful, jullie zijn allemaal mooi zoals jullie zijn, met of zonder haar! In de hoop iedereen met (en ook iedereen zonder natuurlijk) alopecia heel wat positiviteit over te brengen, blijf ik me dan ook engageren door het nemen van verschillende initiatieven.

   

In de eerste plaats proberen we het begrip alopecia wat meer bekendheid te geven, mensen kennis te laten maken met deze aandoening. Anderzijds wil ik graag mensen met alopecia samenbrengen zodat ze hun ervaringen kunnen delen, mekaar kunnen steunen.

          

Ondertussen stond ik al in de Flair, Libelle, Linda.Meiden,..., kwamen we al eens op vtm bij Manneke Paul, op libelle-tv, RTV, TVL,,,, En al die positieve reacties, nu ook op ons laatste TV-debuut bij Trendiez, geven ons nog een grotere boost! We gaan door, we gaan ervoor, samen een TOPteam!